20080305

MobileWorld


Idag är jag på heldagsseminarium i Kista Science Tower.
Ämnet är mobilitet. Ska bli spännande med lite nya intryck!

Uppdaterad:
Om jag ska försöka sammanfatta dagen så är det några buzzwords som sticker ut. ALLA talade om konvergens, det var dagens modeord... Andra återkommande ord var - mobilstrategi, lönsamhet, nytta, säkerhet och standardisering.

I övrigt kan konstateras att det inte var så mycket nytt som sades.
För fem år sedan sa man att det som håller emot den "mobila revolutionen" är i huvudsak tre saker; den bristande bandbredden, de höga kostnaderna och de krångliga lösningarna.
Idag är detta i princip historia, men trots det vill inte mobiliteten ta fart. Om det sedan beror på en misstro gentemot prisbilden, rädsla för en bristande säkerhet eller ett klent innehåll, ska vi låta vara osagt.

Klart är i alla fall att för att få fart på det mobila arbetssättet inom företagen så behövs en tydlig mobilstrategi, ett bra business case (inte så svårt att skapa som man kanske tror), en säker och standardiserad plattform och en förståelse från beslutsfattarna om den uppenbara vinsten med ett mobilt arbetssätt.

1 kommentar:

Roger Ståhl sa...

Ja, att jobba mobilt torde väl vara ganska enkelt idag. Vi på Swedbank har en standardiserad plattform för handdator/telefoner som är Windows Mobile och fungerar hur bra som helst. Om businesscaset är 0,5 tim/vecka och medarbetare så är det bara att räkna, torde bli en sisådär 20 miljoner om året. Dagens VPN på burk och turbo 3G gör det enkelt att jobba mobilt. Hur levererar vi banktjänster i Iphone - det däremot är en intressant fråga.