20081001

Ny leksak!Igår hämtade jag en ny leksak på Posten. En sprillans ny Aspire One A150. Ännu en i raden av små surfdatorer som blivit så omåttligt populära.

Inköpet gjordes på netonnet i fredags eftermiddag. Funkade klockrent från beställning till gårdagens leverans med SMS-alert när den fanns för avhämtning.

Idag ägnade dottern några timmar åt att installera alla nödvändiga program och nätkopplingar. Inte minst det trådlösa nätverket krävde lite tankemöda, men eftersom hon är en stjärna på datorer så fixade hon det också! Tack gumman, jag hade inte klarat detta utan din hjälp!!

Förhoppningsvis blir det nu lite tätare mellan inläggen på bloggen. Jag har ju inte haft tillgång till egen dator hemma sedan i våras, och att låna av döttrarna - tjaa ni förstår själva...

Ett annat inköp igår var en ny extern hårddisk. Var på Webhallen på Sveavägen och inhandlade, vad tillverkaren påstår vara, världens minsta externa hårddisk för överkomliga 845 kr. Det är en Freecom 320GB USB Storage XXS som verkar funka riktigt bra. Direktanslutning via USB vilket t ex innebär att du slipper elsladden.

Bara 11 cm lång och tunn som en iPhone! Otroligt smidig. Ryms i kavajfickan utan vidare.
Rekommenderas!

1 kommentar:

Roger Ståhl sa...

härligt,å då kanske man får se dig inloggad på live igen (msn) !