20090617

"If you tolerate this your children will be next"

Mordet på Therese Johansson Rojo natten mellan 6-7 juni har berört oss alla oerhört. Tankarna går naturligtvis i första hand till hennes familj och nära vänner och deras ofattbara förlust. Med barn i samma ålder är det tillräckligt outhärdligt att bara snudda vid tanken på att motsvarande händer ens egna barn. Att behöva genomlida detta totala vanvett i verkligheten går inte över huvud taget att föreställa sig.

Idag skulle Therese ha fyllt 16 år. Hennes närmaste vänner 
har firat henne med tårta och smyckat minnesplatsen med bilder och ballonger.
Vår familj besökte minnesplatsen ikväll. Vår bukett var bara en av hundratals som lagts ner på platsen. Någonstans kändes det viktigt och rätt att hedra Therese på hennes födelsedag. För om vi inte reagerar nu och manifesterar vår avsky för det inträffade, när ska vi då göra det?

Rubriken ovan har jag lånat från en fantastisk låt med Manic Street Preachers. Den passar så oerhört bra för att understryka hur viktigt det är att vi alla tänker till och tar avstånd ifrån våldet i samhället och då inte minst bland de unga. Och gör allt vad vi kan för att det som hände Therese och hennes anhöriga inte händer igen.

1 kommentar:

eli sa...

Vila i frid Tess, vi saknar dig !