20060728

Semestern slut för denna gång

Nu är man hemma igen efter efterlängtad skärgårdssemester. Det har varit tre fina veckor med en lagom blandning av bad, bastu, böcker, umgänge med vänner, allehanda snickerier och ”fixerier”. Kort sagt, avkoppling och arbete i lagom (hur svenskt är inte det…) balans!

En eftermiddag med regn var allt vad nederbörd som drabbade oss, men det fyllde å andra sidan vattentunnorna så det var bara välkommet. I övrigt var det antingen strålande sol eller i vart fall halvklart hela tiden. Det enda som störde idyllen var en hel del nordanvind under andra och tredje veckan.

Grillplatsen fick ett nytt trädäck i form av en reglad plattform som sedan försågs med 16 st färdiga trallplattor. Nästa sommar ska däcket göras något större och kompletteras med ett litet avställningsbord för ölen samt ett stort parasoll. Här kan du se hur jag gick till väga för att få till en kvadratisk plattform i våg, trots att underlaget där den byggdes var ett skämt.

Det var också första semestern med el i stugan. Den 18 juli var en historisk kväll när hela familjen för första gången någonsin kunde lägga sig och läsa i skenet av egna sänglampor!

Köket målades om och strandvassen röjdes brutalt. Det långsiktiga arbetet med att åstadkomma en ny strandlinje fick genom den låga vattennivån därigenom ett kraftfullt fall framåt.


Här kan du kika på några blandade foton från vistelsen!


Javisst ja, fotbolls-VM hann avslutas under tiden. Matchen mot Tyskland var bland det sämsta jag sett ett svensk landslag och en svensk coach prestera. Jag tänker inte kommentera det hela mer. Det räcker med att konstatera att vi var bra under EM för två år sedan och under VM-kvalet. När det sedan verkligen gällde, ja då återföll vi en gammal klassisk svensk paradgren - sämst när det gäller.
Sorligt var ordet sa Bull!

1 kommentar:

Paula sa...

Hallå där!
Så nu har semestern tagit slut? Ja så är det ju för alla som inte är "daglediga" haha. Hasse har slitit hela sommaren, vi vet inte alls hur det blir med jobb för honom fram i september...så det var lika bra att hugga när det fanns timmar! Nu har vi iaf varit i Gborg i två dagar o kollat på fri-idrotten. Mycket lyckat o kul, lyckades tima in både finska o svenska guldet i fredags!
Ha det gott/Kram