20060530

Vårresa till stugan

Så var det då äntligen dags. I tisdags kväll packade hela familjen in sig i bilen och for till Värtan. Vi stack iväg i god tid och eftersom jag hört att trafiken i innerstan kunde vara delvis avstängd pga någon löparfest, tog vi vägen över Norrtull och Valhallavägen. Big mistake - det tog 45 minuter från Norrtull till Lidingövägen! En resa som normalt tar 2,5 minut. Vem f-n kommer på att asfaltera om körfälten när vi har en båt att passa? ;-)

Med trasiga nerver och skrikande däck tog vi kurvan till incheckningen på två hjul någon minut innan grindarna skulle stängas. Vi upplyste också personalen om trafikförhållandena och bad dem hålla incheckningen uppe några minuter till eftersom vi sett en hel del finskregistrerade bilar i köerna på Valhallavägen. Förmodligen gjorde de så, för vi fick faktiskt 2-3 bilar bakom oss på båten…

Nåväl, iväg kom vi och sedan hade vi några härliga dagar i stugan. Det var hyfsat väder, den vedeldade bastun gjorde sitt jobb och Taxfree-ölen svalkade strupen när det behövdes!

Dagarna blev en bra mix av sommarförberedande arbete och avkoppling där emellan. Hustru och barn verkade förstå varför jag alltid ser fram emot att sticka iväg till stugan så här dags på våren.

Den här typen av vårresa brukar annars vara förbehållen mig och svågern, men han lämnade WO i år med hänvisning till en liten nyfödd Isak! Märkligt förstås, men folk har så konstiga prioriteringar nu för tiden...

Nu ser vi alla fram emot att få komma tillbaka i sommar och njuta på riktigt av sol och hav - ”May time pass quickly!” (William “Billy” Hayes)Inga kommentarer: