20070127

Kommunikationsseminarium

Sortera bort skiten och förenkla!

Det var ett av budskapen vid ett frukostseminarium som jag besökte för några dagar sedan. Dataföreningen kompetens hade förra fradagen bjudit in Peter Nilsson & Niina Eriksson från FT Communication AB och de gav en inblick i kommunikationens mysterium under två underhållande morogontimmar. Det blev en hel del interaktivitet med publiken som ideligen fick vända sig till stolsgrannen och diskutera utifrån givna frågeställningar.

FT Communication ABs metodik för att lyckas bättre med kommunikation bygger på användandet av 20 s k nycklar. Behärskar man bara nycklarna så blir man (mer) framgångsrik i sin kommunikation och sitt ledande. Som seminarieexempel talade de om nyckeln "logiska nivåer" som alltså fick tjäna som modell för hur man kan använda dessa nycklar. De visade på hur samma nyckel kan användas olika beoende på situation - förhandling, konflikt, coaching, föredrag eller möten. Klart intressant och tankeväckande!


De bad även publiken svara på frågan om vad som kännetecknar kommunikation? Alla tänkbara associationer dök upp, varefter de själva gav svaret med "AHA", dvs Any Human Activity! Tänker man så blir det mycket kommunikation i vardagen...

Sammantaget ett par intressanta timmar där i synnerhet den första var riktigt bra. Då lyckades Peter & Niina inspirera och exemplifiera alla möjligheter som ges när vi människor behärskar kommunikationen. Andra timmen ägnades en hel del åt promotion för den kommuniskationsutbildning man drar igång under våren, och det blir alltid lite för mycket "sälj" för min smak.

Inga kommentarer: