20060318

Vad blir SOK baklänges?

Jo KOS, vilket osökt associerar till ordet kosing. Och se, genast har vi fått ett ord som passar bra in på SOK, denna ytterst bakvända företeelse som gått fullständigt vilse i tillvaron och tror sig värna idrottandet bäst genom att ge sig på dess publik med fiskala metoder som får den undre världens beskyddarverksamhet att framstå som harmlös!

Flottiga jurister (jodå, jag såg dem på TV) som är så små som människor att de skulle kunna gunga på min tumme, ger sig på hyggligt folk som bara vill blanda in lite humor i sin småföretagarverksamhet under ett par kyliga vinterveckor.
Men se det går inte för sig. Bokstavskombinationen OS har minsann det flottiga folket tagit patent på! Den får ingen annan använda sig av, vare sig det handlar om OS-pizza eller en OSt-annons.

Ynkligt, patetiskt och så gnidet att man omöjligt kan ta SOK eller deras verksamhet på något som helst allvar fortsättningsvis.

Undrar förresten om jag får skriva kosing i detta inlägg? Och vad händer om jag i framtiden skriver inlägg om rosor, kompost, äppelmos, matos och stekos? Ja, de sista orden passar ju för övrigt utmärkt i sammanhanget, eftersom de beskriver något lika äckelflottigt som juristerna hos (ooups) SOK!

Så hur kommer denna sjaskiga historia att sluta?
Jo SOK kommer att hålla hemligt krismöte i helgen och sedan göra ett stort PR-nummer av att de i sin oerhörda visdom och välvilja (!) dragit tillbaka (de vettlösa) kraven och bett alla inblandade om ursäkt.

Frid och fröjd, slutet gott allting gott?
Nja inte riktigt. För sedan bör de ansvariga inom SOK ta sig en ordentlig funderare på varför de sitter där de sitter och hur de ska bedriva framtida verksamhet. I synnerhet om de vill ha något som helst anseende kvar hos både publik och idrottsmän, som ju faktiskt finansierar verksamheten och som emellanåt vill käka både OS-pizza och OSt!

Inga kommentarer: