20060305

Vilken morgon!

Här tror man att man ska få en lugn och stilla söndagsmorgon med god familjefrukost och en stilla flukt på Vasaloppet. Och vad händer? Jo först kommer hustrun ångande och meddelar att torktumlaren "är död". Tja sånt händer, vi får väl kolla felsökningsinstruktionen efter frukost. Men va f-n, har diskmaskinen också stannat? Jamen då så, då är det ju en säkring som gått. Inget att hetsa upp sig över, nu äter vi!

Sakta duggar rapporterna in. Fönsterlampan i köket är mörk, sänglamporna funkar inte, telefonen i hallen är död, torkskåpet är också dött. Ja ja, jag kollar väl då!

Surprise! Inte en enda säkring är trasig! Nu blir jag lite orolig. Vad kan det då vara för fel? Nåja, det går ju att leva så här också - i vart fall en kortare stund. Efter frukost ska jag ta en förmiddagsbastu och sedan tar jag itu med elen.

Efter frukost inträffar katastrofen...
Bastuaggregatet är stendött! Jag menar, diskmaskin och torktumlare i all ära, men nu talar vi om kris! Nu är goda råd dyra. Tänk, tänk, tänk! Om ingen säkring har gått vad kan det då vara? Ca 5 minuters intensivt funderande och sedan en idé - elskåpet där ute! Tänk om det gått en huvudsäkring?

Dags att börja skotta sig fram till skåpet alltså. Och se där, en 25 A säkring ser minst sagt sjuk ut. Enkelt byte alltså, dvs om man haft en reservsäkring... Inte ens grannen kan hjälpa till och han är ändå finne och förstår behovet av att bastun kommer igång.

Återstår bara att sätta sig i bilen och fara till Biltema och handla upp sig på några nya säkringar. Väl hemma igen konstaterar jag att, jodå, allt funkar igen. Slutet gott, allting gott. Visserligen missade jag målgången i Vasaloppet, men nu bär det iväg till bastun!

In sauna veritas!!

Inga kommentarer: